Wie ben ik

Ik ben Angela Messinella-Addis 43 jaar, Italiaanse van bloed, maar geboren en getogen in Deventer. Getrouwd en gezegend met vier mooie zoons en bezig mijn bedrijf Mariangela Imago Styliste mooi op te laten bloeien sinds 2019.     

Mijn passie voor uiterlijke verzorging, komt voort uit mijn Italiaanse achtergrond. Mij is van kleins af aan geleerd, dat een goede persoonlijke presentatie belangrijk is om:

 • Jezelf goed te laten voelen.
 • Om je directe relaties te respecteren en te verbeteren.
 • Je persoonlijke doelen beter te halen.

Daarom heb ik ook altijd mijn eigen stijl en persoonlijkheid weten uit te stralen, passend bij elke omgeving.

 1. Visie & Doel
 2. Waarom
 3. Wat is mijn aanpak
 4. Wat is Fashion Feng Shui?

                 

VISIE & DOEL

Met mijn workshops en coaching op maat wil ik mijn klanten met dezelfde Italiaanse passie en zorg leren hun zelfvertrouwen te verhogen. Dit doe ik door het verbeteren van de persoonlijke presentatie, die optimaal bij de persoon past maar in de loop van de tijd vergeten is of zelfs kwijtgeraakt.

WAAROM

Doordat ik met de Italiaanse en Nederlandse cultuur ben opgegroeid, heb ik ook geleerd verschillende mensen goed in te schatten. Dit gebruik ik ook bij mijn coaching en probeer mijn klanten dit ook mee te geven. Welke boodschap straal je uit in welke outfit, in welke omgeving en hoe draag je deze?

Ik vind het belangrijk dat een klant leert zich te presenteren door ten eerste vooral jezelf te blijven, maar indien nodig ook aan te passen aan elke mogelijke omgeving. Verbeter je relatie met elke cultuur en laat je eigen cultuur ook respecteren door je eigen mooie persoonlijke uitstraling die je meedraagt.

Mijn grootste voldoening is wanneer ik zie dat mensen weer van zichzelf gaan houden! Het elke dag zien groeien en sterker worden van hun zelfvertrouwen. We zijn allemaal verschillende mensen. Dat is wat ons uniek maakt en iedereen verdient het om voldoening te krijgen van hun zelfbeeld.

“Ontdek jezelf, Wees jezelf, Want jij bent prachtig!” Dit is de boodschap onder mijn logo.
Het weerspiegelt precies waarmee ik mijn klanten wil adviseren.

 Wat is mijn aanpak?

 • Ik werk eerst aan de persoonlijkheid, wie ben jij? Ik coach je jezelf te ontdekken, te begrijpen en je zelfvertrouwen te verhogen.
 • Daarna stellen we je doelen op: wat wil jij bereiken, bij wie en waarom?
 • Vervolgens kijk ik naar je uiterlijk en proberen we samen je persoonlijke presentatie te optimaliseren op zowel kleur en stijl.

 

Welke methode gebruik ik hiervoor? FASHION FENG SHUI. Waarom?

Deze aanpak past precies bij mijn doel en visie:

Het verhogen van zelfvertrouwen, door veranderingen in de persoonlijke presentatie, die optimaal bij de persoon past maar in de loop van de tijd vergeten is of zelfs kwijtgeraakt.

Met Fashion Feng Shui leert je hoe je kledingstukken kunt kiezen die:

 • VERVULLEND zijn, omdat ze op één lijn liggen met wie je in je kern bent. Het doel is om je goed te voelen in je kleding, en “thuis” in alles wat je draagt. Kun je een kledingstuk identificeren dat aan jouw wensen voldoet? Waarom?
 • FLATTEREND zijn, omdat ze in harmonie zijn met je lichaamskleur en vorm. Je kleren geven je een goed gevoel en zien er goed uit. Kun je een kledingstuk identificeren dat je flatteert? Waarom?
 • FUNCTIONEEL zijn, omdat ze jouw persoonlijke en professionele levensstijl ondersteunen. Je bent altijd passend gekleed voor elke activiteit, interactie of gelegenheid. Kun je een kledingstuk identificeren dat voor u functioneert? Waarom?
 • VERSTERKEND zijn, omdat ze jouw energie ondersteunen bij het bereiken van je bedoelingen, doelen en dromen. Uw kleren maken dingen voor u mogelijk. Kunt u een kledingstuk identificeren dat u versterkt? Waarom?
 • BEVORDEREND Kun je een kledingstuk identificeren dat je relaties met anderen bevordert? Waarom?

Nu, identificeer sommige kledingstukken die NIET vervullend, vleiend, functioneel, versterkend of bevorderend voor je zijn. Waarom niet? Openbaring begint soms met wat voor jou niet werkt!

 

 Wat is Fashion Feng Shui?

Fashion Feng Shui is een innovatieve, transformerende kleedtechniek geïnspireerd op Feng Shui, de oude Chinese kunst van het plaatsen. Gebaseerd op het uitgangspunt dat je een gelukkiger, gezonder en welvarender bestaan leidt wanneer je leef- en werkomgeving harmonieus en in balans is, moedigt Feng Shui je aan om je intenties in je persoonlijke en professionele omgeving visueel te bevestigen om ze in je leven te creëren.

Fashion Feng Shui, die kleding beschouwt als de meest intieme omgeving van je lichaam, past de Feng Shui-filosofie en -principes toe op het persoonlijke uiterlijk. Met behoud van het feit dat wat je draagt net zo invloedrijk is op je leven als je huis- en bedrijfsdecors, leert Fashion Feng Shui je hoe je je met mindfulness en intentie kunt kleden, zodat je kleding je authenticiteit uitstraalt en je diepste verlangens aantrekt. Met behulp van de energetische taal van de Vijf Elementen van de Natuur, Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal, om fysieke uitstraling, voorkeuren en doelen, levensstijl en kledingontwerpelementen te beschrijven, brengt Fashion Feng Shui® wat ooit een alledaagse routine was tot een mindful ritueel, zodat het aankleden gemakkelijk, leuk en krachtig wordt. 

<terug naar de top>

 Wat bied ik aan? Workshop Mindfulness Dressing op maat;

 Imago Stylistes/ coaches, die hun klanten nog beter willen ondersteunen door middel van mindfulness dressing techniek.

Bedrijven, die op basis van de vijf elementen leren wat voor een persoonlijkheid het bedrijf draagt en welke persoonlijkheid hun medewerkers dragen. Hun kunnen ze het zelfvertrouwen van hun medewerkers verhogen, door hun eigen persoonlijkheid zoveel mogelijk te stimuleren in hun eigen bedrijfscultuur. De verhoging van zelfvertrouwen zal een positieve bijdragen leveren aan hun werkprestatie.

Jobcoach bedrijven voor re-integratie van mensen op de arbeidsmarkt. Deze coaching leert hun klanten zichzelf te weerspiegelen, te ontdekken en hun zelfvertrouwen te verhogen.

Hierop zullen hun doelen duidelijker worden en leren we ze door uiterlijke presentatie hun doelen op een positieve manier te behalen.

Fitnessbedrijven, die bepaalde groepen volgen met afvallen. Maar hoe behouden ze nou daadwerkelijk hun gewicht? Door eerst te leren wie ze zijn, dit te omarmen en daarna leren zichzelf te kleden naar hun uiterlijk. Naast gezond gewicht en gezond eten is een goed gebalanceerde innerlijke vermogen ook belangrijk.

Kledingwinkels, die hun personeel graag willen coachen om hun klanten zo mindfulness te adviseren op kleur en stijl.

 

Wat ik aanvullend in mijn workshop aanbied, is een pakket van een online garderobemanagementool Hue & Stripe.

Dit is een pakket van online kleur en stijl advies. Dit is een geweldige tool om de garderobekast van de klant goed te organiseren en als styliste kun je je klant inspireren met “looks”, ook wel kledingsetjes, die opgesteld zijn met hun eigen kleding of combinaties van nieuwe en oude kleding samen.

In het kader van duurzaamheid en bewust kopen is dit een perfect manier om hun garderobe op orde te krijgen.

Tevens kun je ze sneller en efficiënter bieden met kleur en stijladvies.

Zie mijn youtube kanaal Mariangela Imago Styliste/Online Styling Advies met Hue & Stripe: https://www.youtube.com/channel/UCHytvTNSh9MfOlbnaCDZOmw?view_as=subscriber

 

Ik houd van contact met de klant en geef mijn workshop ook online. Hierbij behoud ik niet alleen het contact met de klant, maar bevorder het zelfs omdat ik ze meer tijd kan bieden via online coaching en begeleiding!

Graag maak ik een combinatie van online en persoonlijk contact. Ik merk dat de klant dit als zeer prettig ervaart en ik veel meer tijd overhoud om in mijn workshops te steken en hierdoor kwalitatief beter advies kan aanbieden.

Ik houd van positieve en inspirerende samenwerkingen met andere vakmensen. Hierdoor blijf ik mijn kennis continu verbeteren en doe ik zelf ook nieuwe inspiratie op waardoor ik mijn workshop continu onder de loep gooi en probeer te optimaliseren. Ik raad iedereen aan, deel je kennis en verbeter niet alleen jezelf maar ook je product.

Zie mijn youtube kanaal Mariangela Imago Styliste/ filmpje “De reis van Mindfullness Dressing”:

https://www.youtube.com/watch?v=sXN6El_dEfg

 

Ik ben ook te vinden bij georganiseerde Mode Dagen/ VIP avonden om kleur en stijl advies te geven. 

Tevens voor de kinderen heb ik een speciale “Kids Kleurendag Analyse” opgezet. Hierbij geef ik ook de kleintjes gepaste kleur advies, waarbij de ouders beter inzicht krijgen in de tinten kleuren die bij hun kind(eren) past.